Werken

De hoofdactiviteiten van E.Baillien BVBA zijn schilder-, behang-, gyproc- en bevloeringswerken alsook maatwerk.
Totale afwerking dus.

Wat wij doen

De hoofdactiviteiten van E.Baillien BVBA zijn schilder-, behang-, gyproc- en bevloeringswerken alsook maatwerk. Totale afwerking dus. Dit zowel voor de private als de openbare sector. 
Naast de werken die uitgevoerd worden in nieuwbouwwerven nemen ook de renovatieprojecten een groot deel van onze omzet in beslag.
Ook sanitairmannen en plakkers in eigen loondienst zodat wij alle werken kunnen uitvoeren met vaklui uit eigen huis.
De schilderwerken omvatten alle binnen- en buitenschilderwerken, spuit- en schildertechnieken, structuurverven, industriële schilderwerken en decoratieschilderingen.
Onze behangers plaatsen alle soorten vinyl- en textielbehang, glasweefsel, vliesbehang...
De vloerbekledingsactiviteiten gaan van het leveren en plaatsen van vasttapijt, tapijttegels, vinyl en homogene PVC vloeren, linoleum, laminaatvloeren tot keramische vloeren.

Wand- en vloerbekleding

Wij verzorgen al uw wand- en vloerbekleding

Behang

Met trendy behang geeft uw leefruimte heel snele en nieuw elan! E. Baillien stelt u een grote collectie voor van onder meer Home Interior, Living IN, D’Haens, Arte, Esta, Dekens, Hooked on walls, Tex Decor, Caselio, Casadeco, Casamange en Eijffinger. Alle soorten behang zijn hier te vinden, ook vliesbehang en vinylbehang.

Vloerbekleding

De handige klusser kan nu terecht bij E. Baillien voor de “Floor in a box”, een vinylvloer die je zelf kan leggen. Naast vinylvoeren (Tarkett) zijn er ook laminaatvloeren (Tarkett), vloerbedekking (Bewe, Baltra, Lano, Copagno) en matten voor op de vloer (JaB) te koop.

Harde vloeren

Voor harde vloeren werken wij samen met verschillende fabrikanten.

Vinyl
De modernste collecties van Forbo & Tarkett (Novilon, Novilux)

Tapijt
U maakt uw keze uit de collecties van Desso, Interface, Modulyss.

Linoleum
collecties van Forbo, Tarkett, Bolon, 2tec2, Objectflor en DLW Armstrong.

Laminaat
Tarkett

Raamdecoratie

In de vernieuwde winkel van E. Baillien in Opgrimbie kreeg de gordijnenafdeling heel veel aandacht.

U heeft er keuze uit honderden stoffen van merken als Holland Haag, D’Haens, Vriesco, Wind, Artelux, Carlucci (van Chivasso), Garde 7, Kobe, Eijffinger, Russell & Harvey, Camengo, Casamange, Casadeco, Saum & Viebahn, Dis (van Diaz), Inside, Garotex, Unland, Hooked on walls, Ado. Zowel overgordijnen (al dan niet gevoerd en/of verduisterd), glasgordijnen, optreksystemen, rolgordijnen, paneelgordijnen, Amerikaanse blinds, duorollen, lamellen, screens, horizontale jaloezieën behoren tot het assortiment. U kunt alles op maat laten maken of gebruik maken van een kant-en-klaarsysteem.

Gyproc

Onze ploegen gyprocmannen voeren alle gyprocwerken uit, zowel groot als klein.

Van een eenvoudige voorzetwand tot akoustische plafond met alles erop en eraan.

Schilderwerken

De schilderwerken omvatten alle binnen- en buitenschilderwerken, spuit- en schildertechnieken, structuurverven, industriële schilderwerken en decoratieschilderingen.

Onze produkten

Verf:
De winkel in Opgrimbie bezit een eigen kleurstudio met verfmixers waarmee de verf onmiddellijk wordt aangekleurd in de tint die u hebt gekozen uit de duizenden verschillende mogelijkheden.

In Opgrimbie en Maasmechelen kunnen alle soorten verf (latex,acryl, lakken...) van Trimetal, Levis en het exclusieve "Atelier" by Levis worden aangekleurd.

Uit een volledig gamma van houtveredelingsprodukten kiest u de kleur die uw buitenschrijnwerk het beste tot zijn recht laat komen.

Naast de verven en vernissen kunt u bij ons ook terecht voor elk stuk gereedschap zoals verfborstel, verfrollen, plamuurmessen, kitpompen,... en alle hulpmiddelen zoals schuurpapier, overschilderbare acrylaatkit, plakband, afdekfolie,... die u voor uw klus nodig heeft.

Kleuren:
Als echte kleurenspecialist heeft E. Baillien een enorm aantal soorten verf voor u. De winkel heeft nu als enige in het Maasland ook een afdeling met Atelier van Levis, een collectie bestaande uit 224 tijdloze kleuren. Alle verven worden aangemaakt in de eigen verfmixer. E. Baillien heeft steeds alle Levisverven in voorraad, maar ook Trimetal, Sigma, Boss, Sikkens en Sittol zijn beschikbaar.

Totaalinrichting

De Firma Baillien staat garant voor uw volledige totaalinrichting, gaande van nieuwbouw tot renovatie.

Ons team van 8 binnenhuisarchitecten vertalen de verlangens van de klant in een interieur, een omgeving, een concept.  Zij bepalen samen met de klant het ontwerp, de materialen, producten, kleuren, ...

Vervolgens worden alle werken uitgevoerd door werknemers uit eigen huis (+/- 100 ondertussen).

  • Schilderwerken
  • Soepele (tapijt, lino, vinyl,...) en harde vloeren
  • Pleisterwerken
  • Gipskarton (gyproc) werken
  • verlaagde plafonds
  • Scheidingswanden
  • Schrijnwerk allerhande (uit eigen atelier) tot design interieurs
  • loodgieterij
  • Raamdecoratie uit eigen atelier, en binnenzonnewering

Schrijnwerk

De schrijnwerkerij heeft een eigen atelier aan de Industrielaan in Maasmechelen.

Naast schilder-, behang- en bevloeringswerken voert de firma E. Baillien steeds meer maatwerk uit. Hiervoor is een aparte schrijnwerkerij met ruim atelier uitgebouwd, die voortaan bekend staat als ToBe. De schrijnwerkerij heeft een eigen atelier aan de Industrielaan in Maasmechelen, waar ook keukens, kasten, deuren en ander maatwerk op bestelling wordt gemaakt.  Door deze unieke combinatie van activiteiten is het familiebedrijf uitstekend geplaatst voor het uitvoeren van totaalprojecten.

Systeemplafonds

Wij plaatsen ook alle soorten plafonds.

Wij plaatsen ook alle soorten plafonds.

Projectcoördinatie

Projectcoördinatie is een sterke troef van ons.

Door onze jaren ervaring en alle werken uit eigen huis, kunnen wij ieder project zelf coördineren.  Hierdoor optimaliseren wij de uitvoeringstermijn, en u, de klant heeft één aanspreekpunt van begin tot einde.

Uiteraard kan er altijd beroep gedaan worden op ons deskundig advies en coördinatie van werken uitgevoerd door aannemers naar u keuze.