Projecten

"Alles van de jaren ’70 en ‘80 komt terug, maar dan in een ander gedaante”

Projecten

Hier vindt u een greep uit het talrijke aantal aan projecten dat door E.Baillien gerealiseerd werd.

"Alles van de jaren ’70 en ‘80 komt terug, maar dan in een ander gedaante,” zegt Jan Baillien van het schildersbedrijf-Totaalinrichting E.Baillien.“Vijftien jaar geleden zag je overal behang tot plots iedereen aan het verven ging. Behang was passé, tot de combinatie in trek kwam: de meerderheid van de muren schilderen in aardetinten en dan de andere muren in een opvallend retrobehang met bonte figuren uit de jaren ‘70.” Baillien kent als geen ander de interieurtrends. Zo ziet hij nu goudkleuren en oranjetinten aan belang winnen.

“Mensen zien dit in trendy cafés of brasseries en willen dat ook thuis. Ik vermoed dat deze trend ook uitgroeit tot een blijver voor de komende tien jaar.” Ook in de vloerbekleding ziet hij een gelijk- aardige terugkeer naar vroeger. “Er wordt opnieuw gekozen voor echt houten parket eerder dan laminaat, maar opvallender: tapijt maakt een opvallende revival. Tapijten werden uit de woonkamers gebannen onder meer onder het mom van allergieën, maar dankzij moderne weef- en stoftechnieken verschijnen er steeds meer tapijten op de markt die geen stof verspreiden – integendeel zelfs – en geen irritatie veroorzaken.”

Eén belangrijk verschil met vroeger is dat mensen steeds meer één interieurbedrijf willen voor hun hele project en daar kan het bedrijf uit Maasmechelen over meespreken. “Vroeger coördineer- den onze klanten de verschillende aannemers zelf of schakelden ze hiervoor een architect in. Nu willen ze alles uitbesteden aan één totaalinrichter die alles kan binnen de afgesproken periode. Daarom hebben wij de afgelopen jaren onze dienstverlening steeds verder uitgebreid, zodat we nu de volledige puzzel kunnen leggen. Naast schilderwerken, gordijnen en vloeren betekent dat we ook gipskartonwanden en alle binnenschrijnwerk doen.”

Totaalproject “Nicolai Fruit” te Borgloon
Dokterspraktijk te Genk
Yummi te Vatana Overpelt
Keuken te Maaseik
Coox te Rekem
  • 25 januari, 2017
Coox te Rekem
Bekijk project
Woning te Maasmechelen
Huysmans te Lanaken
Kinderslaapkamer te Maasmechelen